Germania trebuie să depună mai multe eforturi pentru a-şi reduce dependenţa energetică faţă de Rusia, dar sancţiunile occidentale ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina continuă să afecteze puternic maşina de război rusă, a declarat, joi, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Economia rusă se prăbuşeşte", a declarat Habeck în faţa legislatorilor, adăugând că Germania şi-a jucat rolul în acest caz prin reducerea exporturilor către Rusia în martie cu 60%, o scădere şi mai accentuată fiind aşteptată în aprilie. 

La nivelul ţărilor aliate care participă la sancţiuni, exporturile Rusiei au scăzut cu 53% faţă de lunile precedente, în timp ce scăderea în rândul statelor neutre sau pro-ruse a fost de 45%, potrivit ministrului. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Putin primeşte în continuare bani, dar ... timpul nu lucrează pentru Rusia, ci împotriva Rusiei", a spus el. 

Ca urmare a sancţiunilor, Moscova a pierdut accesul la piese cruciale pentru capacitatea sa de a lupta în război, a spus Habeck, cum ar fi "actualizările de securitate pentru avioane, cu rezultatul că avioanele vor fi în curând la sol". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.