Fostul secretar de stat american Hillary Clinton este “sănătoasă şi aptă” să servească drept preşedinte al Statelor Unite, a declarat medicul ei, în timp ce echipa de campanie a democratei a publicat informaţiile sale medicale actualizate, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului publicat de reprezentanţii lui Clinton, aceasta se simt tot mai bine, cu ajutorul antibioticelor şi odihnei, după diagnosticul de pneumonie.

Ea va urma tratamentul cu antibiotice timp de 10 zile.

Consilierii lui Clinton au anunţat că analizele de vineri au arătat că aceasta suferă de “pneumonie bacteriană uşoară, necontagioasă”.

În ceea ce priveşte starea sa general de sănătate, Clinton are toate vaccinurile făcute, inclusiv două împotriva pneumoniei.

Tensiunea sa arterială este 100 cu 70, colesterolului total 189, ambele valori normale.

Fostul secretar de stat ia medicamentele pentru glanda tiroidă şi împotriva alergiilor, precum şi un anticoagulant, Coumadin, prescris după ce, în urma unei contuzii din 2012, I s-a format un cheag de sânge.

Cheagul ar fi într-o venă în spaţiul dintre creier şi craniu, în spatele urechii drepte.

Din cauza acestei complicate, Clinton a petrecut câteva zile la spital şi o lună în concediu medical, în timp ce era secretar de stat.

Declaraţiile vin după ce rivalul său republican, Donald Trump, a publicat de asemenea datele sale medicale, la un show medical. Dr Oz.

Emisiunea va fi difuzată joi.

Potrivit consilierilor săi, Clinton va relua campania joi, după ce i s-a făcut rău duminică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.