Persoanele care vor călători din Regatul Unit către statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor beneficia - în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”) - de duty-free, care astfel va reveni, a anunţat marţi Trezoreria britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pasagerii cu destinaţia UE vor putea să cumpere bere, spirtoase, vin şi tutun fără să plătească taxele care se aplică în Regatul Unit”, a anunţat într-un comunicat Ministerul britanic al Finanţelor.

Această decizie, anunţată marţi de către cancelarul Sajid Javid, înseamnă, de exemplu, că o sticlă de vin cumpărată pe aeroportul londonez Heathrow la duty-free de către un pasager către UE ar putea să fie cu până la 2,23 lire sterline (2,5 euro) mai ieftină, subliniază Trezoreria.

Iar păsăind UE, călătorii vor putea să continue să cumpere şi să aducă în Regatul Unit alcool şi ţigarete fără limită, cu condiţia să fi plătit taxe, se arată în comunicat.

Ei vor avea de asemenea posibilitatea să cumpere cantităţi limitate de alcool şi ţigarete la duty-free, iar cei care se află în vacanţă vor putea, de exemplu, să economisească până la 12 lire sterline (13,4 euro) în cazul în care cumpără două lăzi de bere, precizează Trezoreria.

În comunicatul său, ministrul Finanţelor Sajid Javid se declară ”încântat să pot susţine călătorii britanici în timp ce ne pregătim să părăsim UE”.

Decisă în 1991, dispariţia duty-free-urilor în UE a intrat în vigoare în 1999.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.