Douăzeci şi unu de copii ucraineni au sosit în Marea Britanie şi vor primi tratament gratuit pentru cancer, potrivit Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială din Regatul Unit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii au fost aduşi în Marea Britanie cu ajutorul autorităţilor şi medicilor polonezi, relatează BBC. "Spitalele din Polonia au primit mulţi copii care au nevoie de îngrijiri medicale care au sosit din Ucraina. Cu mai mulţi copii care trec graniţa şi necesită tratament imediat, Regatul Unit a răspuns la apelul Poloniei de sprijin din partea partenerilor internaţionali pentru a oferi îngrijire suplimentară", a anunţat departamentul.

"Sunt mândru că Regatul Unit oferă îngrijiri medicale care salvează vieţi acestor copii ucraineni, care au fost forţaţi să părăsească ţara lor de origine de invazia rusă în timp ce urmau tratament medical”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.