În total 21 de persoane au petrecut Revelionul suspendate într-o telecabină de teleferic, pe Sandia Peak Tramway, la Albuquerque, în New Mexico, şi au fost salvate după 17 ore, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Telecabina s-a oprit către ora locală 22.00, din cauza unui jivraj important, umidităţii şi frigului glacial de -20°C, a anunţat reprezentantul telefericului care urcă, într-un sfert de oră, în Munţii Sandia din nordul oraşului Albuquerque.

Victimele acestui incident sunt angajaţi ai telefericului şi unui restaurant de pe munte, care coborau în vale, “Ten3”, situat la o altitudine de 3.200 de metri, pentru a sărbători Revelionul.

Două telecabine au fost imobilizate în acest incident - într-una se aflau 20 de persoane, iar în cealaltă doar una.

Salvatori au fost alertaţi abia către ora locală 3.00.

Ei au avut nevoie de mai multe ore pentru a ajunge la faţa locului.

Ei au fost nevoiţi să aştepte o îmbunătăţire a condiţiilor meteorologice în vederea unei evacuări în deplină securitate a victimelor.

Ei au putut, iniţial, să le furnizeze hrană, apă şi pături.

În vederea realizării operaţiunii de salvare, care s-a desfăşurat după-amiaza, salvatorii au fost nevoiţi să escaladeze un pilon care i-a condus la telecabine.

Apoi au coborât persoanele blocate una câte una.

După ce au ajuns în vale, victimele au fost trimise în oraş, patru câte patru, cu un elicopter.

Instalaţiile urmau să rămână închise în zilele următoare, a anunţat conducerea liniei de teleferic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.