În total 25 de persoane au fost ucise în confruntări armate între forţe dominate de kurzi şi combatanţi loiali regimului lui Bashar al-Assad într-o localitate arabă, în estul Siriei, anunţă marţi o organizaţie nonguvernamentală (ONG), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Democratice Siriene (FDS), o coaliţie susţinută de către Statele Unite, au anunţat marţi că au ”izgonit bărbaţi înarmaţi ai regimului care s-au infiltrat în localitatea Dheiban”, în provincia Deir Ezzor.

La începutul lui septembrie, confruntări armate între FDS, dominate de kurzi, şi combatanţi din triburi locale arabe din această regiune s-au soldat cu 90 de morţi în decurs de aproximativ zece zile.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), aceste confruntări, care au izbucnit luni şi au continuat până marţi în zori, s-au soldat cu 21 de morţi în rândul combatanţilor loiali regimului şi trei în rândul FDS. O femeie a fost ucisă în confruntări.

Provincia cu populaţie majoritar arabă Deir Ezzor este traversată de râul Eufrat, care reprezintă frontiera între zone aflate sub controlul regimului al-Assad şi zone aflate sub controlul FDS.

Potrivit SOHR, un ONG cu sediul în Marea Britanie care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, ”combatanţi proregim s-au infiltrat luni în zonele aflate sub controlul FDS, traversând Eufratul, şi au avut loc confruntări” armate.

FDS acuză într-un comunicat bărbaţii înarmaţi că s-au infiltrat de pe malul de vest al Eufratului, ”sub acoperirea unor bombardamente oarbe” din zone aflate sub controlul regimului.

FDS au fost vârful lăncii ofensivei care a înfrânt Statul Islamic (SI) în Siria în 2019 şi se bucură în continuare de susţinerea Washingtonului.

Ele controlează o zonă semiautonomă kurdă în nord-estul Siriei, inclusiv porţiuni din provincia Deir Ezzor, bogată în petrol şi în care sunt desfăşurate forţe americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.