Cel puţin 30 de oameni au murit şi mai multe zeci au fost răniţi, în urma coliziunii a două trenuri în sudul Pakistanului, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii au spus că un tren a deraiat, iar un altul l-a lovit în provincia Sindh.

Răniţii au fost duşi la spitalele din apropiere, iar unii dintre ei sunt în stare critică.

Potrivit declaraţiilor unui oficial din districtul Ghotki, opt vagoane au fost distruse, iar echipele de salvare întâmpină dificultăţi în misiunea de a scoate pasagerii prinşi în acestea.

Nu este clar ce a făcut ca trenul să deraieze.

Accidentul a avut loc în diminează zilei de luni, când expresul Millat, care venea din Karachi, a deraiat. Expresul Sir Syed, care circula dinspre Rawalpindi, l-a lovit şi l-a răsturnat.

Trenul este un mijloc de transport foarte popular în Pakistan. Vagoanele sunt deseori supraaglomerate, iar starea trenurilor este precară. Accidentele feroviare sunt deseori cauzate de deraieri şi coliziuni la intersecţii care nu sunt controlate de personal.

Potrivit autorităţilor, principalele trei cauze ale accidentelor feroviare în Pakistan sunt lipsa mentenanţei şinelor, problemele de semnalizare şi locomotivele vechi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.