Două persoane – un bărbat şi o femeie – au fost arestate în ancheta deschisă după vandalizarea mormântului generalul Charles de Gaulle, sâmbătă, la Colombey, a anunţat o sursă judiciară citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, cinci persoane au fost reţinute marţi, în jurul orei locale 20 (21 ora României), dintre care două au fost vizate de mandate de arestare, potrivit Parchetului din Chaumont, fără a preciza unde au avut loc reţinerile.

Vinovaţii riscă pedepse de până la cinci ani.

Vandalizarea mormântului lui De Gaulle a avut loc pe 27 mai, Ziua Naţională a Rezistenţei faţă de nazism.

De Gaulle a fost o figură impozantă a istoriei franceze din secolul al XX-lea, conducând rezistenţa naţională faţă de ocupaţia nazistă din Al Doilea Război Mondial, punând capăt războiului colonial din Algeria, în 1962, şi servind ca preşedinte al Franţei timp de un deceniu, până în 1969.

El a fondat Republica a V-a, care i-a acordat preşedintelui puteri mari şi a fixat o politică externă ce respinge conceptul de dominaţie globală americanăă şi sovietică, oferind Franţei o voce independentă pe scena mondială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.