Două nave britanice de pescuit au fost amendate de către Jandarmeria Maritimă franceză, în urma unor controale, în Golful Senei, iar una a fost trimisă către portul Havre, a anunţat Ministerul francez al Mării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste controale - obişnuite ”în timpul pescuitului de scoici” - fac parte dintr-o ”înăsprre a controalelor la Canalul Mânecii, în contextul unor negocieri cu privire la licenţe între Regatul Unit şi Comisia Europeană (CE)”, a precizat ministerul într-un comunicat publica miercuri pe Twitter.

Franţa, care se află în conflict cu Regatul Unit pe tema licenţelor de pescuit post-Brexit, a anunţat miercuri intrarea în vigoare - începând de marţea viitoare - a primelor măsuri de retorsiune vizând atât insule anglo-normande, cât şi Londra, în cazul în care numărul licenţelor acordate pescarilor francezi rămâne insuficient.

Una dintre cele două nave engleze controlate miercuri ”nu se afla pe liste cu licenţe acordate Regatului Unit” de către CE şi Franţa şi a fost trimisă în portul Havre de către o navă de patrulare a Jandarmeriei Maritime franceze

Această procedură ”poate conduce la confiscarea prodului pescuit” şi la imobilizarea vaporului până la plata unei cauţiuni, a anunţat ministerul.

Căpitanul navei de pescuit riscă să fie sancţionat penal.

Cealaltă navă, care nu s-a supus iniţial urcării la bord a jandarmilor maritimi, a fost amendată cu privire la ”obstrucţionarea controlului”, care nu a relevat alte încălcări, a anunţat ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.