Cele două liste antisistem au creat o surpriză şi se clasează primele după alegerile legislative din Irak, devansând-o pe cea a premierului în exerciţiu Haider al-Abadi, potrivit unor rezultate parţiale oficiale obţinute în noaptea de duminică spre luni de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alianţa fără precedent între liderul religios şiit Moqtada Sadr şi comunişti, cu un program anticorupţie - Marşul pentru Reforme - se clasează pe primul loc în şase din cele 18 provincii şi pe poziţia a doua în alte patru.

Alianţa Cuceririi - o listă a fostei Hashd al-Shaabi, trupe de rezervă cruciale ale armatei în victoria contra grupării Statul Islamic (SI), se plasează pe primul loc în patru provincii. Această listă, din care fac parte numeroşi reprezentanţi apropiaţi Iranului, se află pe poziţia a doua în alte opt provicii.

Al-Abadi, susţinut de către comunitatea internaţională, este devansat în toate provinciile, cu excepţia Ninive, a cărei capitală este Mosul - fosta ”capitală” SI, unde premierul a anunţat ”eliberarea” în iulie 2017.

Iniţial, diverşi oficiali politici l-au plasat pe premierul în exerciţiu pe primul loc, atribuindu-i aproximativ 60 de mandate.

Aceste date pot însă varia în continuare, pentru că ele nu ţin cont de voturile celor aproximativ 700.000 de membri ai forţelor de securitate irakiene şi nici de buletinele de vot exprimate de cei aproape un milion de irakieni care trăiesc în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.