Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, se va întâlni cu prim-ministrul britanic Theresa May miercuri la Bruxelles la ora locală 17:00 (18:00 ora României), a anunţat purtătorul său de cuvânt, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, May va avea discuţii cu prim-ministrul olandez Mark Rutte şi cancelarul german Angela Merkel după ce a amânat votul din Parlamentul britanic privind acordul Brexitului.

Premierul britanic a declarat că are nevoie „de mai multe asigurări” privind graniţa din Irlanda de Nord pentru a obţine susţinerea parlamentarilor.

Tusk a declarat luni că Brexitul va fi discutat şi la o întâlnire a consiliului de joi, inclusiv modalităţile de a ajuta guvernul britanic să ratifice procesul, însă acordul de retragere nu poate fi renegociat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.