Preşedintele Donald Trump a declarat vineri dimineaţă că armata are nevoie de mai multe submarine şi va încerca să determine achiziţionarea acestora la costuri mai reduse, reluându-şi retorica prin care încearcă să determine companiile din Apărare să reduce preţurile pentru Pentagon, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne lipsesc submarine şi vom construi noi submarine, dar preţurile sunt prea ridicate şi mă gândesc să tai serios din aceste preţuri”, a declarat liderul american într-un interviu pentru Fox News.

Companiile General Dynamics Corp's Electric Boat şi Huntington Industries' Newport Shipbuiliding construiesc toate submarinele cu propulsie nucleară ale Marinei SUA.

”Muncim din greu pentru a reduce costurile şi începem să vedem rezultatele acestor eforturi. Avem cele mai avansate submarine din lume - cu cât cumpărăm mai multe, cu atât vom reduce preţul mai mult”, a menţionat Donald Trump.

Miliardarul republican a promis în timpul campaniei că va reconstrui dotarea armatei şi a forţat mai multe companii să reducă preţurile pentru produsele vândute Pentagonului.

Lockheed Martin a promis în decembrie 2016 că va tăia substanţial costurile pentru porgramul avioanelor de luptă F-35, după ce Donald Trump s-a plâns de preţurile ridicate pe Twitter şi a susţinut că va căuta o alternativă mai ieftină la Boeing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.