Preşedintele american, Donald Trump, a declarat într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul britanic, Theresa May, că va susţine un acord de liber schimb post-Brexit între cele două ţări, precizând că interviul său din The Sun a fost interpretat greşit, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a acuzat The Sun de „ştiri false” pentru că nu a prezentat şi laudele sale pentru Theresa May: „Nu am criticat prim-ministrul. Am mult respect pentru ea. Nu au fost publicate şi laudele mele”.

În interviul acordat The Sun, Trump declarase că planul lui May privind Brexitul va „distruge” şansele Regatului Unit de a avea un acord de liber schimb cu SUA după ieşirea din blocul european.

Preşedintele american a declarat că din interviul său au fost omise laudele pentru May, adăugând că staff-ul său a înregistrat convorbirea: „Se numesc ştiri false şi vom rezolva această problemă cu dispozitivele de înregistrat”.

Trump a negat ideea conform căreia planul lui May va face o relaţie de liber schimb între cele două ţări imposibilă: „Nu ştiu ce veţi face, dar orice va fi, o să fie în regulă cu noi. Doar asiguraţi-vă că puteţi face comerţ cu noi”.

„Relaţia dintre naţiunile noastre este indispensabilă pentru justiţia şi pacea mondială”, a adăugat Trump.

De asemenea, Trump a declarat din nou că imigraţia dăunează Europei, cauzând terorism şi distrugerea culturii europene: „Nu cred că este ceva bun pentru Europa şi nici pentru ţara noastră”.

În schimb, May a lăudat imigraţia pentru elementele pozitive pe care le-a adus în Marea Britanie.

Ea a declarat că Marea Britanie este mândră de istoria sa în care a primit imigranţi şi a adăugat că este important „să ai control asupra situaţiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.