Echipa de tranziţie republicană a anunţat marţi după-amiază că preşedintele-ales şi-a vândut încă din luna iunie toate acţiunile deţinute în companii, o decizie care a dus la strângerea de fonduri considerabile pentru finanţarea campaniei electorale şi care ar putea să elimine acum îngrijorările privind un posibil conflict de interes pentru Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul republican deţinea la finele anului trecut un portofoliu de acţiuni în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari. De asemenea, în respectivul portofoliu erau incluse acţiuni la mai multe bănci, companii petroliere şi alte firme care au interese financiare în raport cu administraţia Statelor Unite.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui-ales a anunţat într-un e-mail că acesta şi-a vândut toate acţiunile. Însă, Miller a evitat să răspundă la întrebări legate de investiţii din care s-a retras în aceeaşi perioadă Donald Trump.

Vânzarea acţiunilor ar reduce considerabil un potenţial conflict de interese pentru antreprenorul devenit politician, care se pregăteşte să preia la începutul anului viitor mandatul prezidenţial de la Casa Albă. Însă, Donald Trump continuă să deţină mai multe companii împreună cu familia sa, printre care se numără hoteluri şi terenuri de golf din Panama şi până în Scoţia.

În timpul campaniei, preşedintele-ales a sugerat că s-a retras de pe burse.

”Am investit, am terminat cu aşa ceva şi este un moment foarte bun pentru asta”, a declarat în august miliardarul republican într-un interviu pentru Fox News.

Discuţia a apărut după ce Donald Trump a intervenit pentru a cere executivului american să renunţe la un contract cu Boeing Co privind achiziţionarea unui nou Air Force One. Republicanul s-a plâns că costurile asociate contractului au scăpat de sub orice control şi sunt ridicole.

Anterior, Donald Trump a susţinut că deţine acţiuni la Boeing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.