Republicanul Donald Trump s-a îndreptat duminică noaptea spre Twitter, pentru a se plânge de politica economică şi militară promovată de chinezi, la doar două zile după ce discuţia telefonică purtată cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen a dus la declanşarea unui protest diplomatic la Beijing, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”China ne-a întrebat cumva dacă suntem ok ca ei să-şi devalorizeze moneda (ceea ce înseamnă că este mai greu pentru companii să concureze), să ne taxeze excesiv produsele (deşi americanii nu taxează produsele chineze) sau să contruiască un uriaş complex militar în mijlocul Mării Chinei de Sud? Nu prea cred!”, a scris miliardarul republican pe Twitter.

Donald Trump a promis în timpul campaniei electorale că va demostra cum chinezii îşi manipulează moneda.

China a lansat în urmă cu două zile un protest diplomatic la adresa lui Donald Trump, după ce acesta a purtat o discuţie telefonică cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen. Este vorba despre primul contact dintre un preşedinte-ales american şi un lider taiwanez de după momentul 1979, atunci când democratul Jimmy Carter a acceptat politica ”unei singure Chine”.

Vicepreşedintele Pence a încercat să aplaneze scandalul diplomatic, susţinând că miliardarul republican a primit un simplu ”apel de curtoazie” de la preşedinta Tsai Ing-wen.

Între timp, presa chineză a scris că discuţia telefonică purtată de preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen cu republicanul Donald Trump demostrează tocmai lipsa de experienţă politică a următorului ocupant de la Casa Albă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.