Republicanul Donald Trump s-a declarat impresionat luni seara, în urma întâlnirii cu generalul David Petraeus, un fost comandant al trupelor americane din Irak, care şi-a dat demisia în urmă cu patru ani de la conducerea Agenţia Centrală de Informaţii (CIA). Agenţii FBI au descoperit că generalul avea o relaţie extramaritală cu autoarea propriei sale autobiografii şi i-a transmis acesteia informaţii secrete, fiind condamnat ulterior la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 100.000 de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tocmai m-am întâlnit cu generalul Petraeus - extrem de impresionat”, a scris Donald Trump pe Twitter la scurt timp după finalizarea discuţiei de o oră cu Petraeus.

Generalul este considerat favorit pentru poziţia de secretar de stat în noua administraţie republicană, însă Donald Trump ar putea să-l trimită şi la conducerea Pentagonului.

David Petraeus a condus trupele americane atât în Irak, cât şi în Afganistan. Însă, procurorii americani l-au condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce acesta a pledat vinovat la acuzaţiile de retragere şi reţinere neautorizată de informaţii secrete, pe care le-a transmis amantei sale Paula Broadwell.

Un al doilea favorit pentru poziţia de secretar de stat este republicanul Mitt Romney.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.