”Vom recuceri Casa Albă”, s-a angajat în faţa alegătorilor săi, în New Hampshire, Donald Trump, în primul său miting de campanie după o inculpare istorică la New York, şi promite să-l ”zdrobească” pe preşedintele Joe Biden - care tocmai şi-a anunţat oficial candidatura la al doilea mandat - în alegerile din 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marţi, Joe Biden a declarat oficial că vrea încă patru ani dezastruoşi” la putere, l-a criticat fostul locatar republican al Casei Albe.

El a denunţat aprig bilanţul succesorului său - o ţară cufundată în violenţă şi criminalitate, zdrobită de inflaţie, în care băncile ”se prăbuşesc”.

În 2024, America va avea de ales între ”succes şi eşec”, ”securitate sau anarhie”, ”prosperitate sau catastrofă”, a apreciat miliardarul pe un ton grav.

Fostul locatar al Casei Albe a susţiniut joi acest prim miting de campanie după inculparea sa istorică de către un tribunal de la New York.

”Îl vom zdrobi pe Joe Biden”, a dat asigurări fostul om de afaceri în faţa susţinătorilor săi, care purtau celebrele şepci roşii.

Magnatul în domeniul imobiliar l-a imitat apoi pe Joe Biden, sugerând că democratul octogenar este senil - o acuzaţie recurentă a republicanilor.

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, l-a atacat şi pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cel mai important rival al său la învestirea republicană în alegerile prezidenţiale, dar care nu şi-a anunţat încă candidatura.

”El este pe cale să eşueze” în sondaje, l-a ironizat Trump.

În pofida unei inculpări istorice, Donald Trump surfează în prezent mult deasupra învălmăşelii candidaţilor republicani.

El ar putea să fie ales de Partidul său Republican să-l înfrunte pe Joe Biden în 2024.

New Hampshire, unde a avut loc mitingul, este unul dintre primele state care organizează alegeri primare republicane, la începutul lui 2024.

O victorie în acest stat i-ar garanta lui Trump un impuls preţios şi necesar în lansarea cursei.

Încolţit în anchete cu privire la afaceri financiare, presiuni pe care le-a exercitat în Georgia în 2020 sau gestionarea arhivelor Casei Albe, Donald Trump se aruncă cu disperare în noua sa campanie electorală şi denunţă o ”vânătoare de vrăjitoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.