Preşedintele american, Donald Trump, a declarat despre una dintre femeile care l-au acuzat pe Brett Kavanaugh de comportament sexual nepotrivit, că „nu are nicio dovadă” şi că „era băută” atunci când a avut loc incidentul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a pus la îndoială acuzaţiile aduse de Deborah Ramirez: „A doua femeie nu are nicio dovadă. Ea crede că poate a fost el, poate nu. Recunoaşte că a fost băută. Recunoaşte că sunt momente pe care nu şi le aminteşte”.

La Washington, Comisia juridică a Senatului a programat votul pentru nominalizarea lui Kavanaugh pentru vineri dimineaţa, la doar o zi după ce vor da declaraţii în faţa comitetului Kavanaugh şi Christine Blasey Ford privind acuzaţia ei că a fost abuzată sexual de Kavanaugh în timpul liceului.

Kavanaugh a negat vehement acuzaţiile: „Nu am abuzat sexual pe nimeni, nici în liceu, niciodată”.

Dianne Feinstein, principalul democrat din comitet, a declarat că este „revoltătoare” programarea votului înainte să vorbească Ford.

„Mai întâi republicanii au cerut ca Blasey Ford să depună mărturie imediat. Acum republicanii nici nu au nevoie să audă mărturia că deja merg mai departe cu votul”, a adăugat Feinstein.

Preşedintele comitetului, Chuck Grassley, a insistat că programarea votului a fost doar o măsură de precauţie pentru ca membrii să fie pregătiţi.

Un vot din partea Senatului va avea loc săptămâna viitoare.

Mitch McConnell a promis un vot scurt după audierea de joi, argumentând că „acuzaţiile vagi, fără dovezi şi fără să fie confirmate de martori privind un comportament nepotrivit de acum peste 30 de ani nu sunt motive suficiente pentru a distruge reputaţia cuiva”. El a adăugat că democraţii nu îi acordă lui Kavanaugh „prezumţia de nevinovăţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.