Donald Trump a anunţat vineri că l-a ales pe republicanul Mark Meadows, unul dintre susţinătorii săi fideli, să ocupe funcţia de şef de personal, un post dificil şi crucial în cadrul administraţiei americane, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meadows va fi a patra persoană care ocupă acest post de la începutul mandatului lui Trump.

"Sunt fericit să anunţ că alesul în Congres Mark Meadows va deveni şeful cabinetului de la Casa Albă", a scris pe Twitter Donald Trump. "Îl cunosc şi lucrez cu Mark de mult timp iar relaţia noastră este cu adevărat bună", a adăugat preşedintele. 

Mark Meadows, 61 de ani, este ales în Camera Reprezentanţilor să reprezinte Carolina de Nord. Meadows îl va înlocui pe ultraconservatorul Mick Mulvaney, care a cocupat până acum postul ca interimar. 

"Vreau să-i mulţumesc şefului de personal interimar Mick Mulvaney pentru că a servit atât de bine această administraţie. El va fi trimis special de Statele Unite în Irlanda de Nord", a mai spus vineri Donald Trump. 

În plină procedură de destituire contra lui Donald Trump, Mulvaney a fost criticat pentru o conferinţă de presă în care a recunoscut că un ajutor militar în Ucraina a fost îngheţat la cererea preşedintelui. "Facem asta tot timpul în politica externă", a spus el. "Treceţi la alte lucruri. Diplomaţia este influenţată de politică", a adăugat el. 

"Chief of staff" sau secretar general al Casei Albe este un post-cheie al preşedinţiei americane. El este mâna dreaptă a preşedintelui şi coordonatorul acţiunilor administraţiei. 

La rândul său, Mick Mulvaney l-a înlocuit pe John Kelly, concediat de Donald Trump în decembrie 2019. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.