Avocaţii preşedintelui american au argumentat în instanţă că acesta nu poate să fie dat în judecată după învestirea sa la Casa Albă, într-o încercare de a scăpa de acuzaţiile de incitare la violenţă aduse împotriva lui Donald Trump după ce susţinătorii săi au agresat mai mulţi protestari la un eveniment de campanie din martie 2016, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, avocaţii au argumentat în două rânduri că miliardarul republican beneficiază de imunitate prezidenţială şi nu poate să fie dat în judecată pentru incitare la violenţă.

”Trump are imunitate faţă de orice proces pentru că este preşedintele Statelor Unite. Trump este imun faţă de proceduri în conformitate cu Clinton vs. Jones”, au argumentat avocaţii liderului de la Casa Albă.

În acest caz, trei protestatari - Kashiya Nwanguma, Molly Shah şi Henry Brousseau - îi acuză de agresiune pe doi bărbaţi care participau la un miting al campaniei republicane din Kentucky.

De asemenea, preşedintele american este acuzat că a incitat la violenţă, după ce a cerut mulţimii să acţioneze pentru a-i îndepărta pe cei trei protestatari din sala unde avea loc evenimentul de campanie din Kentucky.

Avocaţii preşedintelui au argumentat că acesta vorbea cu forţele de securitate, nu cu mulţimea, dar un judecător federal a decis deja că incitarea la violenţă este plauzibilă în cazul lui Trump.

Experţii susţin că preşedintele va avea probleme în ceea ce priveşte justificarea invocării imunităţii într-un proces civil.

Curtea Supremă a decis în două rânduri că preşedintele se bucură de o imunitate extinsă cu privire la acţiunile sale de la Casa Albă. Însă, magistraţii supremi au permis continuarea unui proces împotriva lui Bill Clinton pentru acţiuni care au avut loc înainte de învestirea sa la conducerea Statelor Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.