Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că intenţionează să trimită forţe federale în unele oraşe majore, pentru a lua măsuri împotriva protestelor anti-rasism, în timp ce folosirea de maşini nemarcate şi a ofiţerilor neidentificaţi în Portland, Oregon a provocat nemulţumiri la nivel naţional, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trimitem forţe de ordine. Nu putem lăsa să se întâmple asta în oraşe”, a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Trump, un republican, a menţionat oraşele New York, Chicago, Philadelphia, Detroit, Baltimore şi Oakland, California, ca posibile locuri unde ar putea fi trimise forţe federale, notând că primarii acestor oraşe sunt ”liberal democraţi”.

Primarul oraşului Chicago, Lori Lightfoot, îl critică în mod frecvent pe Trump, pe Twitter.

Liderii statali şi locali din Oregon, precum şi membri ai Congresului, i-au cerut lui Trump să retragă ofiţerii Departamentului pentru Securitate Internă din Portland.

”Au fost acolo trei zile şi au făcut o treabă extraordinară într-o perioadă foarte scurtă, nu este o problemă”, a spus Trump despre forţele de ordine trimise în oraşul care în mod tradiţional este liberal, pentru a calma protestatarii.

”Au arestat o mulţime de oameni şi i-au închis pe lideri. Sunt anarhişti”, a explicat Trump.

Ofiţerii federali au început săptămâna trecută să îi risipească pe demonstranţii care protestau împotriva brutalităţii şi rasismului poliţiei, folosind gaze lacrimogene şi arestându-i pe unii activişti, fără explicaţii.

În pofida indignării naţionale faţă de aceste tactici, oficialii Departamentului pentru Securitate Internă au spus luni că nu vor da înapoi şi nu îşi vor cere scuze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.