Preşedintele american, Donald Trump, a făcut referire la „ostilitatea” presei într-un discurs ţinut la un miting de campanie în Mosinee, Wisconsin, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Orice acte sau ameninţări cu violenţa reprezintă un atac asupra democraţiei însăşi. Cu toţii vrem ca toate părţile să fie unite în pace şi armonie. Putem face acest lucru ... Cei care sunt implicaţi în arena politică trebuie să se oprească din a-i considera pe oponenţii lor politici ca fiind defecţi moral”, a declarat Trump.

El a adăugat că presa „are o responsabilitate de a avea un ton civilizat şi să oprească ostilitatea constantă şi atacurile, de multe ori, false”.

„Haideţi să ne înţelegem. Apropo, aţi văzut cât de frumos mă comport astăzi? Aţi văzut vreodată asta? Cu toţii ne comportăm foarte bine şi să sperăm că va continua aşa, da?”, a precizat Trump.

El nu a menţionat pe cei care ar fi urmat să primească bombele, dar a vorbit în termeni generali, făcând aparent referire la cei care îl critică: „Nimeni nu ar trebui să compare oponenţii politici cu personaje negative din istorie, aşa cum se face mereu, trebuie să se oprească acest lucru. Nu ar trebui să jefuim oamenii în spaţii publice sau să distrugem proprietatea privată. Există un singur mod de a ne rezolva dezacordurile .. în mod paşnic, la urnele de vot”.

Secret Service, o unitate specială de poliţie însărcinată cu protecţia preşedintelui şi altor demnitari, a anunţat miercuri că a interceptat o bombă trimisă lui Hillary Clinton şi a descoperit un ”posibil” dispozitiv exploziv trimis lui Barack Obama.

Tot miercuri, o echipă de genişti din cadrul poliţiei a fost trimisă la sediul CNN de la New York, iar redacţia postului a fost evacuată din cauza unui colet suspect.

Agenţia a precizat că nici Clinton şi nici Obama nu au primit pachetele şi că niciunul nu ar fi avut cum să le primească, din cauza unor proceduri de verificare.

”Aceste acte de terorism sunt demne de dispreţ, iar oricine (va fi găsit) vinovat va da socoteală în faţa întregii rigori a legii”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.