Preşedintele american Donald Trump a refuzat să spună că steagul confederat este un simbol ofensator, afirmând duminică, într-un interviu, că este o sursă de mândrie pentru oamenii care iubesc sudul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele republican a fost întrebat la “Fox News Sunday” dacă steagul, considerat un simbol al sclaviei şi al opresiunii de către majoritatea americanilor, este ofensator.

”Depinde cu cine vorbeşti despre acest lucru. Când oamenii au cu mândrie steaguri confederate, nu vorbesc despre rasism. Îşi iubesc stegul, reprezintă sudul. Ei iubesc sudul...Aş spune că este libertate pentru multe lucruri, dar este libertatea de exprimare”, a spus Trump.

Preşedintele şi-a exprimat în trecut simpatia pentru steag şi simbolurile confederate din războiul civil dintre anii 1861-65. În 2017, Trump a deplâns îndepărtarea monumentelor Confederaţiei, dând vina pe ”ambele părţi” în Charlottesville, Virginia, după proteste împotriva îndepărtării statuii generalului confederat Robert E. Lee.

Mai devreme în această lună, Trump a criticat interzicerea de către NASCAR a steagului confederat la evenimente.

Trump a promis că va respinge prin veto Legea anuală de Autorizare a Apărării Naţionale în legătură cu un amendament care prevede schimbarea numelor de generali confederaţi ale bazelor militare, în decurs de un an.

”Am câştigat două războaie mondiale cu aceste baze militare, nu, nu le voi schimba. Nu le voi schimba”, a afirmat Trump într-un interviu înregistrat vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.