Fostul preşedinte Donald Trump a plecat de la un tribunal federal din Washington, după ce a pledat nevinovat de conspiraţie în vederea răsturnării rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 cu scopul de a se agăţa de putere, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliardarul a pledat ”nevinovat” în tribunalul în care peste 1.000 de susţinători ai săi au fost inculpaţi de infracţiuni penale federale cu privire la participarea lor la luarea cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021, care a oprit certificarea victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 2020.

El a fost eliberat cu mai multe condiţii, inclusiv să nu intre în contact cu niciun martor din dosar în absenţa avocaţilor.

”În cazul în care nu respectaţi condiţiile eliberării, poate fi emis un mandat în vederea arestării dumneavoastră”, l-a avertizat judecătoarea federală de instrucţie Moxila A. Upadhyaya.

Fostul şef de stat a părut hotărât şi serios. El a scris din când în când pe o hârtie, în timpul audierii.

La finalul înfăţişării, Trump i-a mulţumit judecătoarei şi a părăsit sala de audieri pe uşa pe care a intrat.

Procurorul special Jack Smith s-a aşezat în primul rând în sală, la aproximativ 4,5 metri de locul lui trump, la masa avocaţilor apărării.

Ei nu au avut vreun contact vizual înainte sau în timpul şedinţei.

Complicaţiile faptului că Trump nu are voie să discute despre caz cu eventuali martori au fost subliniate de anturajul cu care a venit joi la Washington.

Donald trump a fost însoţit de consilieri din campanie de primlan, inclusiv de către Boris Epshteyn, un vechi consilier de-al său, care a a fost implicat în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 prin organizarea unor falşi electori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.