Donald Trump a avertizat că autorităţile de la Beijing ar trebui să suporte consecinţele în cazul în care se va demonstra că au fost "cu bună ştiinţă responsabile" pentru pandemia de coronavirus, în contextul în care Europa se apropie de cifra de 100.000 de decese din cauza Covid-19, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ar fi putut fi oprit în China înainte de a începe şi nu a fost iar acum toată lumea suferă din această cauză", a spus Trump în alocuţiunea zilnică de la Casa Albă. SUA a înregistrat 730.000 de cazuri şi decesele se apropie de 39.000. 

"Dacă a fost o greşeală, o greşeală rămâne o greşeală. Dar dacă au fost responsabili cu bună ştiinţă, atunci cu siguranţă trebuie să urmeze consecinţe", a afirmat preşedintele american. El nu a detaliat sub ce formă vor fi acestea. 

El a spus că autorităţile din China s-au simţit "jenate" şi acum singura întrebare este dacă ceea ce s-a întâmplat cu coronavirusul a fost o greşeală scăpată de sub control sau a fost transmisă intenţionat?". 

"Este o mare diferenţă între aceste două situaţii", a declarat el. 

Duminică, în China au fost raportate doar 16 noi cazuri de coronavirus, cel mai mic număr din 17 martie. Niciun deces nu a fost raportat.  

În conferinţa susţinută la Casa Albă, Trump l-a întrerupt pe consilierul pe probleme de coronavirus Deborah Birx, care prezenta o comparaţie a deceselor la 100.000 de locuitori pe ţări, pentru a spune că nu crede că decesele raportate oficial de China şi Iran sunt reale. 

"Chiar crede cineva aceste cifre?", a întrebat el retoric. 

Se aşteaptă ca numărul victimelor în Europa să depăşească duminică 100.000, mai mult de 62% din decesele din cauza coronavirusului la nivel global.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.