Preşedintele american Donald Trump a anunţat, duminică, pe Twitter, că noul secretar al Apărării va fi, de la 1 ianuarie, Patrick Shanahan, în prezent secretar adjunct al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt bucuros să anunţ că foarte talentatul nostru secretar adjunct al Apărării, Patrick Shanahan, îşi va asuma funcţia de secretar al Apărării, începând din 1 ianuarie 2019. Patrick are o listă lungă de realizări ca secretar adjunct şi anterior la Boeing. Va fi foarte bun!”, a scris Trump.

Reuters notează că Trump a luat această decizie acum fiind iritat de demisia lui Jim Mattis.

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a demisionat în această săptămână, făcând referire la diferenţe de opinie cu preşedintele Donald Trump privind felul în care sunt trataţi aliaţii şi abordarea SUA privind „competitorii strategici” pe plan mondial. Demisia lui Mattis a venit la o zi după ce Trump a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, susţinând că ISIS a fost învinsă.

Mattis a comunicat, după anunţul cu privire la demisie, că va rămâne în funcţie până la 28 februarie 2019, pentru a permite numirea unui succesor care să fie şi aprobat de Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.