Preşedintele american Donald Trump a respins miercuri, prin veto, proiectul legii apărării, în valoare de 740 de miliarde de dolari, în pofida susţinerii puternice a proiectului în Congres, mărind probabilitatea ca acesta să nu devină lege, pentru prima oară în ultimii 60 de ani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a spus că a respins prin veto Legea de Autorizare a Apărării Naţionale pentru că ”nu include măsuri esenţiale pentru securitatea naţională pentru că include prevederi care nu respectă veteranii şi istoria militarilor noştri şi contravine eforturilor administraţiei mele de a pune pe primul loc securitatea noastră naţională şi acţiunile de politică externă”.

”Este un cadou făcut Chinei şi Rusiei”, a afirmat preşedintele într-un mesaj adresat Camerei Reprezentanţilor.

Deşi alte opt veto-uri anterioare au avut succes datorită sprijinului republicanilor din Congres, consilierii au afirmat că acesta va fi probabil respins, cu câteva săptămâni înainte de încheierea mandatului lui Trump, pe 20 ianuarie.

Senatul şi Camera Reprezentanţilor au adoptat proiectul de lege a apărării pentru 2021 cu o majoritate mai mare decât cea de două treimi necesară pentru a respinge veto-ul preşedintelui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.