Raportul procurorului special Robert Mueller a dezvăluit că preşedintele american Donald Trump a încercat să preia controlul în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 şi să forţeze înlăturarea din funcţie a lui Mueller pentru a-l opri din a investiga o posibilă obstrucţionare a justiţiei de către preşedinte, scrie Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În raport se arată că, în iunie 2017, Trump i-a ordonat consilierului de la Casa Albă, Don McGahn, să îl sune pe procurorul general în exerciţiu şi să îi transmită că Mueller trebuie dat afară pentru că se află într-un conflict de interese.
 
McGahn a refuzat şi a decis că mai degrabă şi-ar da demisia decât să declanşeze un astfel de scandal. Totuşi, Mueller a concluzionat că nu poate determina concret că Trump a obstrucţionat justiţia.
 
Mueller a informat că Trump a fost tulburat de numirea lui Robert Mueller, susţinând că acest lucru înseamnă „sfârşitul mandatului său”.
 
Investigaţia a descoperit, de asemenea, că, „în unele situaţii, echipa de campanie a lui Donald Trump a fost receptivă la ofertele ruşilor în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016
 
„Investigaţia a descoperit mai multe legături între oficiali ai echipei de campanie a lui Trump şi persoane conectate la guvernul rus. Aceste legături includ şi oferte de ajutor în campanie. În unele situaţii, echipa de campanie a fost receptivă la oferte, în timp ce în altele oficialii s-au retras. În final, investigaţia nu a stabilit că a existat coordonare cu guvernul rus”, se arată în raport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.