Preşedintele american Donald Trump a ajuns în Marea Britanie pentru o vizită de patru zile, timp în care va participa la discuţii cu prim-ministrul britanic, Theresa May şi cu Regina Elisabeta, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Avionul lui Trump a aterizat la Stansted, în Essex, venind la Bruxelles, unde preşedintele american a petrecut două zile pentru summit-ul NATO. El va rămâne în Marea Britanie până duminică seară, când va pleca spre Helsinki, în Finlanda, pentru un summit cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Trump a fost întâmpinat la aeroport de Liam Fox, ministrul pentru Comerţ Internaţional, înainte să călătorească apoi cu elicopterul la Londra, pentru a ajunge, cel mai probabil, la reşedinţa ambasadorului american, Winfield House.

Trump va încerca să evite capitala britanică sau alte oraşe care ar putea găzdui proteste semnificative.

Preşedintele american a declarat anterior că Brexitul se îndreaptă către o direcţie diferită faţă de cea dorită de poporul britanic şi că Marea Britanie ar putea avea o relaţie mai apropiată cu UE decât cea aşteptată.

Theresa May a răspuns, declarând: „Exprimăm exact votul poporului britanic”.

Trump a declarat că s-a documentat privind Brexitul şi a descris Marea Britanie ca fiind „un loc tensionat, cu multe demisii”, făcând referire la demisiile din ultimele zile ale ministrului pentru Brexit, David Davis şi ministrului de Externe, Boris Johnson.

Ambasada SUA din Londra a avertizat americanii din Marea Britanie să fie precauţi în timpul vizitei preşedintelui american Donald Trump, pentru că sunt anunţate proteste care ar putea deveni violente

Peste 50.000 de persoane s-au înscris pentru a protesta vineri în Londra faţă de vizita sa.
Deşi Marea Britanie consideră SUA ca fiind cel mai apropiat aliat al său, mulţi britanici consideră că Trump nu este compatibil cu valorile britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.