Euroscepticul Dominic Raab a fost numit luni ministru al Brexitului, în urma demisiei lui David Davis, au anunţat surse oficiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regina a aprobat cu plăcere nominalizarea lui Dominic Raab ca ministru însărcinat cu ieşirea din Uniunea Europeană”, a anunţat Cabinetul premierului Theresa May.

Dominic Raab, în vârstă de 44 de ani, a fost până acum secretar de stat însărcinat cu Locuinţa, după ce a ocupat postul de secretar de stat însărcinat cu Justiţia în Guvernul May.

În dezacord cu Brexitul ”îndulcit” alTheresei May, David Davis, care negocia ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a demisionat duminică seara.

Guvernul conservator al Theresei May a intrat în criză, luni, după demisia ministrului Brexitului David Davis, slăbind premierul britanic în negocierile cu privire la ieşirea din Uniunea Europeană(UE).

”Criză” era cuvântul de pe prima pagină în cele mai multe titluri în presa locală, care se întreabă despre un posibil ”efect de domino”.

Plecarea lui Davis lasă ”o gaură la vârful ministerului înfiinţat de doamna May pentru a planifica şi negocia ieşirea Regatului Unit din UE”, subliniază jurnalistul Jack Blanchard de la site-ul Politico.

”Şi mai îngrijorător pentru Downing Street, (demisia sa) o plasează pe doamna May într-o poziţie vulnerabilă în timp ce alţi miniştri pro-Brexit se întreabă dacă trebuie să-i urmeze exemplul şi să încerce s-o doboare”, adaugă el.

David Davis, un eurosceptic convins, în vârstăde 69 de ani, a demisionat duminică după o reuniune a lui May cu miniştriisăi care a condus la anunţul unui acord asupra voinţei de a păstra o relaţie comercială strânsă cu UE.

În scrisoarea sa de demisie, el apreciază că această cale nu permite să se facă lucrul pentru care au votat britanicii.

”Cel mult ne vom afla într-o poziţie slabă la negocieri” cu Bruxellesul, a apreciat acest veteran al politicii britanice.

Luni, la BBC, el a apreciat că Theresa May va supravieţui plecării sale şi a spus că nu intenţionează, în acest stadiu, să-i dispute leadershipul.

”Dacă aş fi vrut s-o dobor pe Theresa May, nu acesta ar fi fost momentul potrivit”, a declarat el.

Davis a fost numit în iulie 2016 să preia conducerea ministerului înfiinţat imediat după votul britanicilor în favoarea plecării din UE. Zvonuri cu privire la demisia circulau de mai multe luni, însă el s-a arătat mereu loial, în public, faţă de May.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.