Doi tineri din grupul “Love Macht Frei”, care s-au numărat printre protestatarii care s-au dezbrăcat şi s-au legat de poarta muzeului Auschwitz, în martie 2017, au fost condamnaţi la închisoare, miercuri, de un tribunal polonez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Polonezul Adam B. şi belarusul Mikita V. au primit condamnări de un an şi jumătate de închisoare, respectiv un an şi două luni de închisoare.

Tribunalul a decis pedepse şi pentru alţi zece manifestanţi, cu vârste de 20 până la 27 de ani, între care se numără şi un cetăţean german. Aceştia au primit amenzi sau condamnări la muncă în folosul comunităţii.

Procurorul Mariusz Slomka solicitase pedepse mai mari decât cele pronunţate, precizând în rechizitoriul său că Auschwitz este un un simbol al martirilor. “Trebuie să transmitem un semnal clar că astfel de acte nu se vor repeat”, a subliniat el.

Mikita V.  şi Adam B au afirmat că au acţionat pentru o cauză bună şi că protestul lor a fost pacifist, “un strigăt împotriva războiului”. Cei doi şi-au exprimat regretful că în primul protestului au ucis un animal.

În martie 2017, câţiva protestatari s-au dezbrăcat şi s-au legat de poarta muzeului Auschwitz. În plus, ei au ucis o oaie la intrarea în fostul lagăr de concentrare nazist, unde şi-au pierdut viaţa aproximativ 1,1 milioane de persoane în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.