Două persoane au murit şi alte unsprezece au fost rănite după ce un atacator sinucigaş a detonat explozibili lângă intrarea Ambasadei Rusiei din Kabul, a anunţat luni poliţia, adăugând că atacatorul a fost împuşcat mortal de paznicii înarmaţi în timp ce se apropia de poartă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atacatorul sinucigaş a fost recunoscut şi împuşcat de paznicii ambasadei (talibanii) ruse înainte de a ajunge la ţintă... încă nu există informaţii cu privire victime”, a declarat Mawlawi Sabir, şeful districtului de poliţie în care a avut loc atacul, pentru Reuters.

La ora actuală nu sunt încă disponibile informaţii despre decesele sau numărul răniţilor din rândul personalului ambasadei ruse, a adăugat el.

Rusia este una dintre puţinele ţări care a menţinut prezenţa unei ambasade la Kabul, după ce talibanii au preluat controlul asupra ţării în urmă cu mai bine de un an. Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernul talibanilor, aceştia au purtat negocieriii cu oficialii asupra unui acord de furnizare a benzinei şi a altor mărfuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.