Doi bărbaţi, între care un fost militar, au murit în centrul Kievului în explozia - probabil accidentală - a unei grenade, a anunţat miercuri poliţia din capitala ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deflagraţia a avut loc marţi seara, în timp ce cele două victime discutau în faţa unui imobil, anunţă poliţia într-un comunicat.

”Principala teză a anchetatorilor este că o manipulare imprudentă a dispozitivului exploziv a provocat această dramă”, precizează ea.

Unul dintre morţi a fost un militar din cadrul unui batalion de volntari în timpul războiului împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, a precizat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Kiev.

Incidente implicând armament de război sunt relativ frecvente în Ucraina, unde mare parte din acest armament provine din zona de conflict cu separatiştii, un război soldat cu aproape 13.000 de morţi din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.