Două persoane au fost găsite moarte în centrul Italiei, în Emilia Romagna, unde ploi puternice au provocat inundarea unor case şi alunecări de teren, au anunţat pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem două victime confirmate (...), una în surparea unei case, iar cealaltă o persoană în vârstă pe bicicletă luată de o revărsare de ape”, au anunţat miercuri pompierii din Emilia Romagna.

”Nu putem exclude prezenţa altor persoane în casa care s-a surpat, iar echipe specializate lucerază la faţa locului”, au anunţat ei.

Persoana în vârstă era un bărbat în vârstă de 80 de ani care circula pe bicicletă într-o ”zonă interzisă circulaţiei”, iar ”două persoane au fost date dispărute” în casa surpată, în care pompierii au găsit un singur cadavru, precizează într-un comunicat regiunea italiană.

Peste 450 de persoane au fost evacuate în zona oraşului Ravenna, iar multe drumuri din aceast regiune situată în centrul Italiei erau impracticabile.

Linii feroviare locale au fost întrerupte, au anunţat Căile Ferate italiene.

A plouat neîntrerupt timp de 48 de ore, iar ploaia s-a oprit miercuri spre prânz, însă regiunea menţine ”alerta cod roşu până joi în mai multe oraşe din Emilia Romagna, din cauza inundaţiilor mari”.

În septembrie, cel puţin zece persoane au murit în intemperii violente, în centrul Italiei, care au inundat străzi şi locuinţe.

În noiembrie, şapte persoane au murit pe Insula Ischia, situată în dreptul oraşului Napoli, într-o alunecare de teren cauzată de ploi puternice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.