Doi militari francezi au murit, sâmbătă, în Mali, şi un altul a fost rănit când un dispozitiv exploziv improvizat a lovit vehiculul în care se aflau, a anunţat preşedinţia franceză, citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce organizaţia Al Qaeda din regiunea Sahel a revendicat atacul de luni în care au murit alţi trei soldaţi din Franţa.

Militarii se aflau, sâmbătă dimineaţă, într-o misiune de recunoaştere în regiunea estică Menaka. 

Viaţa soldatului rănit nu este în pericol, au mai spus oficialii. 

Preşedintele Emmanuel Macron „a aflat cu mare tristeţe” vestea deceselor în regiunea Menaka, se arată în comunicatul trimis de Palatul Elysée.

Ministrul Apărării, Florence Parly, a adus un omagiu militarilor pentru „puterea angajamentului lor, curajul şi dedicaţia lor”.

Luni, trei soldaţi francezi au fost ucişi în Mali tot de un dispozitiv exploziv improvizat, în timpul unei misiuni în regiunea sudică Hombori.

Militarii din ambele misiuni făceau parte din operaţiunile Barkhane ale Franţei în Mali împotriva luptătorilor islamişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.