Doi membri ai Camerei Reprezentanţilor americane au anunţat că au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, devenind astfel primele cazuri de contaminare cunoscute în Congres, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alesul republican din Florida Mario Diaz-Balart, în vârstă de 58 de ani, a anunţat miercuri într-un comunicat că s-a plasat în izolare de vineri, la Washington, şi că nu s-a întors la domiciliu, în Florida, de teamă să nu-şi contamineze soţia, considerată cu mare risc.

Alesul democrat din Utah Ben McAdams, în vârstă de 45 de ani, a anunţat într-un comunicat că a prezentat simptome asemănătoare unei gripe, sâmbătă seara, la întoarcerea de la Washington, şi că s-a izolat duminică la domiciliu.

Diaz-Balart şi McAdams au luat amândoi parte, vineri, la dezbateri care s-au prelungit seara în Camera Reprezentanţilor, în vederea adoptării unui proiect de lege cu privire la măsuri economice în lupta împotriva coronavirusului.

PLAN DE AJUTOARE SOCIALE DE 100 DE MILIARDE DE DOLARI

Pe de altă parte, Congresul american a adoptat miercuri un plan de ajutoare sociale în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, destinat muncirtorilor afectaţi în mod direct de impactul noului coronavirus, în timp ce aleii şi Casa Albă negociau un plan uriaş de relansare economică de până la 1.300 de miliarde de dolari.

Preşedintele american Donald Trump susţine textul adoptat miercuri cu o zdrobitoare majoritate, într-un vot final, în Senat, majoritar republican, şi urma să semneze rapid documentul pentru a intra în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.