Doi gunoieri au fost reţinuţi vineri la Paris, lângă un camion de gunoi aparţinând primăriei, furat vineri dimineaţa, pe care voiau să-l golească în faţa sediului La République en Marche (LREM), au declarat surse din cadrul polţiei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În paralel, peste 100 de gunoieri, electricieni, lucrători feroviari şi lucrători la canalizare au pătruns, pentru o scurtă perioadă de timp, în sediul partidului prezidenţial, situat în cartoerul Operei, în cadrul unei ”operaţiuni comune”, la apelul CGT, cu scopul de a apăra serviciile publice, potrivit sindicatului.

Camionul a fost interceptat către ora locală 9.30 (10.30, ora României) pe avenue de l'Opéra, nu departe de sediul LREM, a precizat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei. O parte a cartierului a fost, scurt timp, blocată.

Vehiculul a fost ”furat în arondismentul al XVIII-lea al Parisului, la Porte de Saint-Ouen", potrivit unei surse din cadrul poliţiei. Cei doi gunoieri au ”deturnat camionul în cadrul unei manifestaţii” şi voiau să-i deverseze conţinutul în faţa sediului LREM, potrivit unor surse din poliţie.

”Cele două persoane se află în prezent în arest preventiv. S-a adeverit că era vorba despre doi sindicalişti”, pe care primăria i-a ”suspendat din funcţii”, a anunţat la rândul său Primăria Parisului.

Mai multe sindicate - reprezentând gunoieri, electricieni, între alţi - desfăşoară ”acţiuni în Paris” vineri, cu scopul de a denunţa distrugerea serviciului public, a confirmat un sindicalist de la CGT pentru AFP.

Activiştii, care au pătruns, scurt timp, în sediul LREM, pe rue Sainte-Anne, în arondismentul al II-lea, au procedat la ”întreruperi ale apei şi electricităţii”, a dat asigurări pentru AFP secretarul general al CGT Services publics, Baptiste Talbot, care era prezent la faţa locului. Manifestanţii au părăsit după aceea locul.

Primăria Parisului  a precizat că cele două persoane care au intrat în posesia camionului de gunoi al primăriei au făcut-o ”sub forma unui furt de maşină”.

Ea a ”alertat imediat Prefectura Poliţiei şi a transmis locul în timp real al camionului, care era echipat cu un dispozitiv de geolocalizare. Poliţia a instituit un dispozitiv de securitate şi a interceptat rapid vehiculul la nivelul Place de l’Opéra”, a precizat primăria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.