Armata pakistaneză a salvat doi copii dintre cele opt persoane blocate într-un teleferic care atârnă deasupra unei prăpăstii adânci, după ce un cablu s-a rupt marţi dimineaţa devreme, într-o operaţiune de mare risc complicată de rafalele de vânt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte elevi şi un profesor au rămas blocaţi în telecabină de la ora locală 7 dimineaţa (5.00, ora României). Ei luaseră telecabina pentru a merge la şcoală, într-o zonă muntoasă izolată din Battagram, la aproximativ 200 km nord de Islamabad.

Doi copii au fost acum salvaţi, au declarat un purtător de cuvânt al agenţiei de salvare şi un oficial districtual. Nu au fost disponibile imediat alte detalii.

Telecabina a rămas blocată la jumătatea drumului, când se afla deasupra unei prăpastii, la aproximativ 274 de metri deasupra solului, şi atârnă de un singur cablu, celălalt rupându-se.

Misiunea de salvare a fost complicată din cauza rafalelor de vânt din zonă şi a faptului că palele rotorului elicopterelor riscă să destabilizeze şi mai mult telecabina.

"Situaţia noastră este precară, pentru numele lui Dumnezeu, faceţi ceva", a declarat Gulfaraz, un tânăr de 20 de ani care se află în telecabină, contactat telefonic de postul local de televiziune Geo News. El a făcut apel la autorităţi să îi salveze cât mai repede posibil. Ceilalţi elevi au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, iar unul dintre ei a leşinat din cauza căldurii şi a fricii, a spus tânărul Gulfaraz.

Eforturile de salvare sunt urmărite cu sufletul la gură de toată ţara, pakistanezii înghesuindu-se în jurul televizoarelor, în timp ce presa locală a prezentat imagini cu un salvator atârnând de cablul unui elicopter în apropierea telecabinei, în care se vedeau înghesuiţi copiii, unul lângă celălalt. La faţa locului, mulţimi de săteni s-au adunat pe versantul vertiginos al dealului, urmărind cu nerăbdare operaţiunea.

Muzaffar Khan, un oficial al administraţiei districtuale din Battagram, a declarat că la bordul telecabinei se află şapte elevi şi un profesor, după ce iniţial se anunţase că sunt şase elevi şi doi profesori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.