Regiunea Herson, de pe linia frontului din sudul Ucrainei, a fost bombardată luni de forţele ruse, atacurile, care au lovit un autobuz, o instalaţie de infrastructură critică şi un cimitir, soldându-se cu moartea a doi civili şi rănirea a cel puţin opt, au declarat autorităţile locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deocamdată, ştim despre şapte victime în urma bombardării unui (autobuz) în Herson. Doi bărbaţi şi cinci femei", a precizat guvernatorul regional Oleksandr Prokudin pe Telegram, adăugând că unele dintre ele au suferit răni grave.

Autobuzul se afla la o intersecţie când un obuz a explodat în apropiere, au declarat procurorii locali. Imaginile publicate online de oficialii locali arată podeaua unui autobuz grav avariat acoperită de cioburi de sticlă şi sânge.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Clădiri rezidenţiale, linii electrice şi vehicule au fost, de asemenea, avariate", au precizat procurorii.

Prokudin a declarat că Rusia a atacat, de asemenea, o instalaţie de infrastructură critică nespecificată din regiune, lăsând locuitorii din patru mici aşezări fără electricitate.

Fluviul Nipru traversează regiunea Herson, iar trupele ruseşti controlează teritoriul de pe malul estic al acestuia. Oraşul Herson şi zonele controlate de ucraineni de pe malul vestic sunt supuse în mod regulat bombardamentelor ruseşti.

Un cimitir din satul Kindika din regiune a fost, de asemenea, ţinta unor tiruri, ucigând o persoană şi rănind un bărbat de 62 de ani, a declarat Prokudin.

Oraşul Herson a fost, de asemenea, supus unui bombardament intens în timpul nopţii, care a ucis o femeie în vârstă de 85 de ani, a declarat pe Telegram Roman Mrociko, şeful administraţiei militare a oraşului.

"În cartierul central al oraşului, au fost lovite clădiri înalte şi una dintre instituţiile sociale", a menţionat Mrociko. El a precizat că atacul a provocat un incendiu şi a rănit un rezident. Oficialul a postat o înregistrare video care arată camere arse, cu pereţi şi tavane prăbuşite, ferestre sparte şi grămezi de moloz.

Într-un atac separat cu rachete, care a avut loc luni dimineaţă, au fost lovite, de asemenea, o clădire administrativă şi echipamente dintr-un şantier naval din regiunea Odesa, la Marea Neagră, au declarat procurorii locali, adăugând că patru muncitori au fost răniţi. Imaginile au arătat un crater al exploziei, clădiri cu ferestrele sparte şi două vehicule distruse.

Atacurile au urmat unor tentative de atacuri cu drone ruseşti în sudul, centrul şi nordul Ucrainei. Armata Kievului a declarat însă că apărarea aeriană a distrus toate cele 12 drone şi două rachete lansate împotriva regiunilor Mîkolaiv, Herson, Kirovohrad, Cerkasî, Jîtomîr, Hmelniţki şi Dnipro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.