Doi bărbaţi înarmaţi care au intrat să jefuiască un restaurant McDonald's în comuna Ecole-Valentin, în estul Franţei, nu se aşteptau să dea tocmai peste nişte militari din cadrul unei forţe de elită, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre ei a tras un foc de avertisment, iar celălalt s-a dus la casa de marcat.

Însă printre cei aproximativ 40 de clienţi care se aflau duminică în restaurant erau şi 11 membri ai unei unităţi de elită din cadrul forţelor armate franceze, specializaţi în situaţii implicând luări de ostatici.

Militarii, care se aflau în timpul liber, au aşteptat finalul jafului să intervină, pentru a nu-i pune pe clienţi în pericol, a declarat luni procurorul Edwige Roux-Morizot.

Unul dintre infractori, care avea asupra sa aproximativ 2.000 de euro, s-a împiedicat în timp ce încerca să fugă şi a fost capturat, iar celălalt a fost împuşccat în abdomen de unul dintre militari şi arestat.

Cei doi se află la spital şi urmează să compară în faţa unui judecător pentru jaf armat şi violenţă, a precizat procurorul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.