Mai multe ceremonii în memoria victimelor atentatelor de anul trecut, de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi şi peste 320 de răniţi, au loc miercuri în capitala Belgiei, relatează Le Soir, care prezintă programul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

7.40 – 8.10 (8.40 – 9.10 ora României): Ceremonie la Aeroportul Zaventem

Un minut de reculegere va fi ţinut pe aeroportului din Bruxelles, la ora locală 7.58 (8.58 ora României), când a avut loc prima explozie.

8.55 – 9.30 (9.55-10.30 ora României): Ceremonie la Malebeek

Un moment de reculegere va fi ţinut în staţia de metrou Maelbeek la ora 9.11 (10.11 ora Românii), ora expoziei din garnitura de metrou. În acelaşi timp, toată reţeaua de transport în comun din Bruxelles se va opri timp de un minut, iar angajaţii vor face zgomot, “pentru a demonstra că nu uită şi răspund mereu prezent pentru Bruxelles”. Călătorii sunt invitaţi să se alăture angajaţilor în această acţiune simbolică, aplaudând.

10.30 (11.30 ora României): Inaugurarea ansamblului statuar realizat de Jean-Henri Compere

O ceremonie de comemorare va avea loc pe Rue de la Loi, unde va fi dezvelit un monument realizat de artistul Jean-Henrii Compere dedicat tuturor victimelor actelor teroriste. La eveniment vor lua parte regele Philippe şi regina Mathilde.

12.30 (13.30 ora României): Omagiu la Bursă

O ceremonie scurtă va avea loc în faţa Brusei din Bruxelles. Primarul, precum şi consilierii locali, dar şi reprezentanţi ai şcolilor din oraş vor fi prezenţi. Reprezentanţi ai şcolilor din oraş. Mai multe coruri vor cânta în memoria victimelor.

15 (16 ora României): Marş cetăţenesc

Asociaţia #TousEnsemble#SamenEen#AllUnited organizează un marş cetăţenesc la care speră să participe mai multe mii de persoane. Participanţii sunt rugaţi să aivă cu ei o floare şi să se îndrepte din puncte stabilite de organizatori către Bursă. Cortegiile vor pleca din piaţa din Molenbeek, de la Gare du Nors şi din Piaţa Luxembourg.

În acelaşi timp, coreografa Anne Teresa De Keersmaeker, compania de dans Rosas şi şcoala de dans P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) vor organiza un “ritual de reconectare” al grupului de susţinere a victimelor «We Have The Choice». Evenimentul va avea loc la Hall Horta.

18 (19 ora României): Slujbă religioasă

O slujbă religioasă oficiată de cardinalul Jozef De Kesel va fi organizată în memoria victimelor la catedrala Saints-Michel-et-Gudule.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.