Presa a început să publice numele primelor victime, în timp ce poliţia îl caută în continuare pe suspectul pentru atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doisprezece oameni au murit când un camion a intrat în mulţime în piaţa Breitscheidplatz. Alţi 48 de oameni au fost răniţi.

Până în prezent, două dintre victime au fost identificate: şoferul polonez al vehiculului furat de terorist şi o femeie de 60 de ani originară din Israel, care se afla în vacanţă la Berlin, împreună cu soţul ei.

Însă o femeie italiană dispărută după atentat s-ar putea număra printre cei ucişi, la fel ca şi o femeie din oraşul german Neuss, din apropiere de Dusseldorf. Fiul acesteia din urmă, în vârstă de 40 de ani, se numără printre răniţi. În total, şase germani ar fi murit în atac. Alţi cinci oameni nu au fost identificaţi deocamdată.

LUKASZ URBAN

Şoferul polonez al camionului folosit în atentat a fost găsit mort pe locul pasagerului. Bărbatul de 37 de ani prezenta răni de cuţit şi de armă.

Anchetatorii citaţi de presa germană afirmă că există dovezi că, deşi fusese înjunghiat, Urban s-a luptat cu teroristul şi a încercat să preia controlul volanului.

Un oficial citat de cotidianul Bild, afirmă că autopsia arată că şoferul a supravieţuit atacului şi a fost împuşcat când s-a oprit camionul. Arma folosită nu a fost găsită.

Ariel Zurawski, patronul companiei de transport care deţinea camionul, a declarat pentru presă că i s-a cerut să îl identifice pe Urban din fotografii. “Avea faţa umflată şi plină de sânge. Era clar că s-a luptat pentru viaţa sa”, a adăugat el.

Managerul companiei, Lukasz Wasik, l-a descris pe Urban drept “o persoană bună, liniştită şi onestă”, care şi-ar fi apărat camionul “până la final”.

DALIA ELYAKIM

Turista israeliană Dalia Elyakim, în vârstă de 60 de ani, se află pentru victime, au anunţat autorităţile, după ce trupul neînsufleţit al acesteia a fost identificat miercuri. Soţul ei, Rami, se numără printre cei grav răniţi.

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a anunţat că a primit informaţii despre moartea femeii “cu mare tristeţe”.

Soţii Elyakim, originari din Herzliya, la nord deTel Aviv, se aflau la Târgul de Crăciun când camionul a intrat în plin în mulţime.

FABRIZIA DI LORENZO

Rudele se tem că italianca se află printre morţi, după ce telefonul şi cartela sa de metrou au fost găsite la locul faptei.

Di Lorenzo, în vârstă de 31 de ani, din Sulmona (în apropiere de L'Aquila), lucra pentru o companie de transport din Germania şi locuia la Berlin.

Tatăl său, Gaetano, a spus că familia “aşteaptă confirmarea”, dar “nu îşi face iluzii”, pentru că nu au mai primit nici un mesaj de la ea după atac.

Mama şi fratele femeii se află în Germania pentru a încerca să o identifice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.