Ambasada Ucrainei în România a postat pe pagina oficială de Facebook precizările ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, cu privire la procesul de negocieri al Ucrainei cu Federaţia Rusă, după ce unele agenţii de ştiri au citat declaraţiile preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, referitoare la acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţara noastră este sincer recunoscătoare părţii turce şi, în special, preşedintelui Erdogan pentru asistenţa politică şi umanitară, precum şi pentru eforturile diplomatice menite să pună capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, afirmă ministrul ucrainean de Externe.

”În acelaşi timp, este important să evaluăm situaţia în mod obiectiv”, a mai precizat Kuleba.

”Nu există un consens cu Rusia în ceea ce priveşte cele patru puncte menţionate de preşedintele Turciei. În special, limba ucraineană este şi va fi singura limbă de stat în Ucraina”, subliniază Kuleba.

”În general, clasificarea subiectelor cheie ale negocierilor în patru sau alte puncte este incorectă. Multe probleme diferite sunt discutate în acelaşi timp de subgrupurile delegaţiilor”, potrivit lui Kuleba.

”Procesul de negociere este foarte dificil. Delegaţia ucraineană a luat o poziţie puternică şi nu renunţă la condiţiile sale. Insistăm, în primul rând, asupra încetării focului, a garanţiilor de securitate şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a mai adăugat oficialul ucrainean.

”Ucraina va continua dialogul cu Turcia şi alte părţi interesate pentru a restabili pacea pe teritoriul ucrainean. Sperăm că Turcia, ca prieten şi partener strategic al Ucrainei, îşi va continua sprijinul pe toate căile”, susţine ministrul de Externe.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.