Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi-a exprimat recunoştinţa statelor membre ONU care au votat în favoarea propunerii de a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Drepturile Rusiei de apartenenţă la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului tocmai au fost suspendate. Criminalii de război nu au loc în organismele ONU care au drept obiectiv protejarea drepturilor omului”, a scris Kuleba pe contul de Twitter.

”Sunt recunoscător tuturor statelor membre care au susţinut rezoluţia relevantă a Adunării Generale a Naţiunilor UNITE (UNGA) şi au ales partea corectă a istoriei”, a mai afirmat el.

Şeful diplomaţiei ucrainene a participat, joi, la summitul miniştrilor de Externe ai NATO, alături de secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg. Principala solicitare formulată de Kuleba în cadrul reuniunii a fost livrarea de armament suplimentar.

”Armament, armament, armament”, a spus el, referindu-se  la protejarea securităţii statelor NATO, precum şi a Ucrainei, deoarece Kievul propune un ”acord echitabil” pentru ambele părţi, care nu îi oferă şansa preşedintelui Putin să ”testeze articolul 5”, relatează BBC.

”Fie ne ajutaţi acum şi mă refer la zile, nu la săptămâni, fie ajutorul vostru va veni prea târziu şi mulţi oameni vor muri, mulţi civili îşi vor pierde casele, multe sate vor fi distruse, tocmai pentru că acest ajutor a venit prea târziu”, subliniază şeful diplomaţiei ucrainene”, a subliniat el.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.