Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, joi, că guvernul de la Kiev colaborează cu NATO, Uniunea Europeană şi alţi parteneri pentru a depăşi efectele blocada Moscovei, care a eliminat cel puţin 40% din capacitatea de generare a energiei a Ucrainei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean de Externe, diplomaţii ucraineni au făcut apel la câteva zeci de organizaţii internaţionale şi neguvernamentale, precum şi companii private solicitând generatoare, precum şi echipamente pentru sistemul de transport al gazelor.

”S-au stabilit deja primele livrări din Italia, Franţa, Lituania, Finlanda, Germania şi Polonia. Primul dintre cele aproximativ 600 de echipamente va ajunge în Ucraina săptămâna viitoare”, se arată în comunicat.

”Atacurile ţintite ale Rusiei asupra infrastructurii energetice critice sunt crime de război pentru care vom trage Rusia la răspundere”, a spus Kuleba.

”Teroarea rachetelor ruse nu va diviza nici Ucraina, nici pe partenerii noştri”, a conchis şeful diplomaţiei ucrainene.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.