Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba a făcut apel la statele europene să ignore insistenţa Rusiei de a plăti livrările de gaze ruseşti în Uniunea Europeană în ruble, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă vreo ţară din UE acceptă solicitările umilitoare ale lui Putin de a plăti petrolul şi gazele în ruble, ar fi şi cum ar ajuta Ucraina cu o mână, iar cu cealaltă ar ajuta ruşii să omoare ucraineni. Fac apel la ţările competente să facă o alegere înţeleaptă şi responsabilă”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, pe Twitter.

If any EU country bows to Putin’s humiliating demands to pay for oil and gas in rubles, it will be like helping Ukraine with one hand and helping Russians kill Ukrainians with the other. I urge relevant countries to make a wise and responsible choice.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 24, 2022

Anunţul făcut de Kremlin cu privire la faptul că Rusia nu va mai accepta plata în euro sau dolari pentru livrările de gaze naturale către Uniunea Europeană este considerat o încercare de determina statele europene să susţină rubla, care s-a depreciat exponenţial de la începutul războiului.

De asemenea, această decizie constituie încercarea Moscovei de a aminti cât de importante sunt resursele energetice ale Rusiei, ca mijloc de negociere în relaţiile dintre Kremlin şi Occident.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.