Kremlinul a respins, marţi, avertismentele SUA potrivit cărora Rusia s-ar putea pregăti să organizeze atacuri cibernetice ca răspuns la sancţiunile occidentale şi a spus că nu se implică în ”banditism”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Federaţia Rusă, spre deosebire de multe ţări occidentale, inclusiv Statele Unite, nu se implică în banditism la nivel de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele american Joe Biden le-a transmis, luni, companiilor să facă mai mult efort pentru a se proteja împotriva posibilelor atacuri cibernetice din partea Rusiei, avertizând că există ”informaţii care urmează să fie actualizate” conform cărora Moscova explorează opţiuni în acest sens.

Rusia a respins anterior acuzaţii similare, inclusiv acuzaţii conform cărora ar fi responsabilă de atacuri care au vizat site-urile instituţiilor bancare şi guvernamentale ucrainene în luna februarie.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat, marţi, că Departamentul de Apărare al SUA nu a suferit niciun atac cibernetic, adăugând că oficialii americani au fost sinceri cu directorii corporaţiilor americane la întâlnirea de luni, cu privire la un potenţial risc al atacurilor cibernetice.

”Nu am văzut nimic care ne afectează infrastructura sau infrastructura critică a guvernului SUA. Am vrut să ne asigurăm că preşedinţii ştiau şi erau conştienţi că ruşii probabil vor încerca acest tip de tactică în viitor”, a spus el pentru MNSBC.

Companiile din SUA care furnizează infrastructură critică ar trebui să-şi îmbunătăţească apărarea cibernetică, dar nu există ”nicio certitudine” că un astfel de atac va avea loc, a declarat luni, un înalt oficial de securitate cibernetică de la Casa Albă, Anne Neuberger.

Viceministrul rus al Industriei şi Comerţului, Vasiliy Shpak, a sugerat ca Rusia să creeze o divizie de trupe cibernetice pentru a combate atacurile cibernetice, în care dezvoltatorii să-şi perfecţioneze abilităţile şi să-şi demonstreze patriotismul.

”După acest pas, sper, se vor gândi de 10 ori înainte de a-şi părăsi patria pentru a obţine uşor bani în companii străine”, a declarat Shpak, citat de agenţia de presă RIA, marţi.

Departamentul de securitate cibernetică al companiei de telecomunicaţii rusă Rostelecom a informat că eforturile de a perturba operaţiunile site-urile companiei s-au intensificat în luna martie.

Directorul executiv al Rostelecom, Mihail Oseevski, a declarat că atacurile asupra site-urilor ruseşti continuă şi devin din ce în ce mai variate.

”Înţelegem care sunt riscurile şi cum pot fi atenuate”, a spus el, citat de Interfax.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.