Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a cerut luni să fie aplicate "metode complet inumane" împotriva teroriştilor, după ce podul din Crimeea a fost avariat în urma unui atac atribuit ucrainenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Experienţa mondială şi a noastră arată că teroriştii nu pot fi combătuţi cu sancţiuni internaţionale, intimidare sau îndemnuri. Ei înţeleg doar limbajul forţei. Doar metode personale şi complet inumane", a scris Dmitri Medvedev pe contul său Telegram.

Prin urmare, a continuat Medvedev, "este necesar să le aruncăm în aer propriile case şi casele rudelor lor", precum şi "să îi căutăm şi să îi eliminăm pe complicii lor, renunţând la ideea fadă a unui proces împotriva lor", a afirmat fostul preşedinte considerat cândva un moderat, dar care, de la invazia rusă în Ucraina, are luări de poziţie tot mai radicale.

"Dar principalul lucru este să distrugem conducerea de vârf a formaţiunilor teroriste, în orice cotlon s-ar ascunde aceste insecte. Acest lucru este dificil, dar posibil", a conchis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

O femeie şi un bărbat au murit, iar fiica lor în vârstă de 14 ani a fost rănită luni în timp ce traversau cu maşina Podul Crimeea, în ceea ce Moscova a spus că ar fi un atac ucrainean, care a avariat lucrarea de infrastructură ce face legătura între Crimeea anexată ilegal în 2014 şi Rusia continentală. Familia trecea cu maşina pe podul Kerci, noaptea, îndreptându-se către Crimeea ca să-şi petreacă vacanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.