Discuţii cu privire la situaţia din Siria şi din Libia lansate luni de o delegaţie a Guvernului turc cu diplomaţi ruşi, la Moscova, au durat trei zile, mai mult decât s-a prevăzut iniţial, scria în ediţia de joi cotidianul rus Vedomosti, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita acestei delegaţii, condusă de adjunctul ministrului turc de Externe Sedat Onal, intervine cu câteva zile înaintea unei vizite a preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia, unde se întâlneşte, la 8 ianuarie, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.

Problema bombardamentelor forţelor siriene şi ruse în provincia siriană Idleb şi fuga unor mii de refugiaţi către Turcia a fost abordată din nou de Ankara, care avertizează că nu va fi în măsură să facă faţă unui nou val de refugiaţi.

Marţi, un purtător de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a anunţat că Rusia s-a angajat să depună eforturi în vederea încetării atacurilor în Idleb şi că Ankara se aşteaptă ca Moscova să-şi respecte acest angajament.

Cele două părţi au discutat, de asemenea, despre Libia, unde Turcia ameninţă să intervină militar în susţinerea Guvernului de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională.

Un acord de cooperare militară a fost încheiat în noiembrie de tripoli cu Ankara a fost primit cu ”îngrijorare” de Rusia, care-l susţine pe mareşalul Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul Libiei, care a lansat în aprilie o ofensivă împotriva capitalei libiene Tripoli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.