Directorul serviciilor de informaţii militare franceze, generalul Éric Vidaud, şi-a dat demisia pentru că a elaborat o analiză eronată a ameninţării ruse în Ucraina, care era în contradicţie cu evaluările Statelor Unite, a informat, joi, cotidianul francez L'Opinion , citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul francez L'Opinion citează o sursă internă de la Ministerul Forţelor Armate, care a declarat că generalul Vidaud părăsit funcţia pe care o ocupa din cauză că a furnizat ”informaţii insuficiente”, precum şi din cauza ”lipsei de stăpânire a subiectelor”.

Şeful Statului Major al Apărării al Franţei, Thierry Burkhard, a recunoscut într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde că demiterea s-a produs, deoarece serviciile de informaţii franceze (DRM), inclusiv Vidaud, au elaborat o analiză eronată a ameninţării ruse în Ucraina, care era în contradicţie cu evaluările Statelor Unite.

Conform L'Opinion, Burkhard l-ar fi anunţat, marţi, pe Vivaud că va fi destituit din funcţie vara viitoare, dar generalul Vidaud a preferat să îşi dea imediat demisia.

Generalul Jacques de Montgros ar putea fi succesorul lui Eric Vidaud în funcţia de şef al informaţiilor militare franceze, potrivit L'Opinion.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.